fbpx
Responsive Menu
Add more content here...

למה כרובית?

כרובית היא ירק ממשפחת המצליבים, ויש לה כמה יתרונות שהופכים אותה לבחירה מצוינת:

ערך תזונתי גבוה
כרובית עשירה בוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, ויטמין B6, אשלגן, מגנזיום, זרחן, וסיבים תזונתיים.

נמוכה בקלוריות
כרובית היא מזון דל קלוריות, מה שהופך אותה לבחירה טובה לאנשים שרוצים לשמור על משקל או לרדת במשקל.

גמישות קולינרית
אפשר להשתמש בכרובית במגוון רחב של מנות, בין כתחליף לדגנים (כמו אורז כרובית), תוספת לתבשילים, או כבסיס לפיצה.

תכונות נוגדות חמצון
כרובית מכילה נוגדי חמצון המסייעים להגן על התאים מפני נזקי רדיקלים חופשיים ועשויים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.

סיבים תזונתיים
כמות גבוהה של סיבים תורמת לבריאות מערכת העיכול, מסייעת בשמירה על תחושת שובע, ועוזרת בשמירה על רמות סוכר תקינות בדם.

תכונות אנטי-דלקתיות
חלק מהתרכובות בכרובית, כמו אינדול-3-קרבינול, יכולות לסייע בהפחתת דלקות בגוף.

קלה להכנה
כרובית ניתנת לבישול, אפייה, טיגון, ואפילו צריבה על הגריל, והיא נשארת טעימה ובריאה בכל צורה שהיא.

השילוב של ערכים תזונתיים גבוהים, גמישות בהכנה ויתרונות בריאותיים הופכים את הכרובית לבחירה מצוינת במטבח.

 

מה זה ירקות ממשפחת המצליבים?

משפחת המצליבים (Brassicaceae) היא משפחת צמחים הכוללת כ-370 סוגים ויותר מ-4,000 מינים. משפחה זו מכונה לעיתים גם משפחת החרדליים. חלק מהצמחים המוכרים ביותר ממשפחה זו כוללים:

כרוב (Brassica oleracea) –  כולל תת-מינים כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים וכרוב קייל.

צנון .(Raphanus sativus)

חרדל (Brassica spp) –  כולל חרדל לבן, חרדל שחור וחרדל חום.

רוקט .(Eruca vesicaria)

קולורבי (Brassica oleracea var. gongylodes).

 

מאפיינים עיקריים של משפחת המצליבים:

פרחים: לרוב עם ארבעה עלי כותרת, מה שנותן לפרחים צורה של צלב (ומכאן השם "מצליבים").

פירות: הפירות הם לרוב תרמילים המכילים זרעים רבים.

טעם וארומה: רבים מהצמחים במשפחת המצליבים מכילים תרכובות גופרית, מה שנותן להם טעם וארומה חריפה או חרדלית.

 

יתרונות בריאותיים:

צמחים ממשפחת המצליבים מכילים תרכובות כימיות בשם גלוקוזינולטים, אשר הופכות לאיזותיוציאניטים בעת חיתוך או לעיסה. חומרים אלה נחשבים כבעלי תכונות נוגדות סרטן, אנטי-מיקרוביאליות ואנטי-דלקתיות. צריכה קבועה של צמחים ממשפחה זו מקושרת להפחתת הסיכון למספר מחלות כרוניות, כולל סוגים מסוימים של סרטן.

 

שימושים קולינריים:

במטבחים רבים ברחבי העולם, צמחים ממשפחת המצליבים הם מרכיבים עיקריים. הם משמשים בסלטים, תבשילים, ממרחים, מיצים ירוקים ועוד. חלקם אף משמשים כתבלינים כמו חרדל.

צמחים ממשפחת המצליבים אינם רק מזינים וטעימים, אלא גם תורמים לבריאות הכללית בשל הרכיבים הפעילים שהם מכילים.

 

למי כדאי להימנע ירקות ממשפחת המצליבים

למרות שירקות ממשפחת המצליבים מציעים יתרונות בריאותיים רבים, ישנם מצבים רפואיים בהם אנשים עשויים לרצות להגביל את צריכתם או להימנע מהם:

בעיות בבלוטת התריס

ירקות ממשפחת המצליבים מכילים חומרים המכונים גויטרוגנים, שיכולים להפריע ליכולת הגוף לספוג יוד, מינרל חשוב לתפקוד תקין של בלוטת התריס. אנשים עם תת-פעילות של בלוטת התריס או אלו שנמצאים בסיכון לפתח בעיות בבלוטת התריס עשויים לרצות להגביל את צריכת הירקות הללו, במיוחד בצורתם הגולמית.

בעיות עיכול
ירקות מצליבים מכילים סיבים תזונתיים ותאית שעלולים להיות קשים לעיכול עבור חלק מהאנשים, מה שעלול לגרום לגזים, נפיחות וכאבי בטן. אנשים עם תסמונת המעי הרגיז (IBS) או מצבים דומים עשויים להרגיש טוב יותר אם יגבילו את צריכת הירקות הללו או יצרכו אותם במתינות ובצורות בישול מסוימות.

אנשים הנוטלים תרופות מסוימות

אנשים הנוטלים תרופות מדללות דם, כמו וורפרין (קומדין), צריכים להיזהר מצריכת כמויות גדולות של ירקות ירוקים עליים ממשפחת המצליבים (כמו כרוב וקייל) בגלל התכולה הגבוהה של ויטמין K שעלול להשפיע על יעילות התרופה.

אלרגיות

אם כי נדיר, ישנם אנשים שאלרגיים לירקות ממשפחת המצליבים. תגובות אלרגיות יכולות לכלול תסמינים כמו פריחה, גרד, נפיחות ובעיות נשימה.

באופן כללי, מומלץ תמיד להתייעץ עם נטורופת או דיאטן אם יש חשש להשפעות שליליות מצריכת ירקות ממשפחת המצליבים או כל מזון אחר, במיוחד אם קיימים מצבים בריאותיים מסוימים או אם נוטלים תרופות מסוימות.

 

 

אני מצרפת לכם מתכון שאהוב עלי מאוד 

כרובית בטחינה

 

חומרים

ראש כרובית טריה

שמן זית

טחינה גולמית

מיץ לימון סחוט טרי

מלח הימלאיה

פלפל שחור

שום טרי כתוש

פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים מבשלים במים עם מלח 5 דקות ומסננים

מערבבים בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל ואופים בתנור עד שזהוב ומעט רך.

בנפרד מערבבים מעט טחינה גולמית עם מים לסמיכות רצויה (כמו של קטשופ) מוסיפים מיץ לימון, שום  מלח ופטרוזיליה.

מערבבים את הכרובית עם הטחינה המוכנה ומגישים. בתאבון.

חוסן עבורי הוא היכולת להתאושש בצעדים בטוחים  מהקושי  

–  אם אני חזקה ואם אני בריאה – אני יכולה לבנות חוסן.

אם כולנו נהיה חזקים ובריאים, יחד נצליח לבנות מחדש, נשמור על מצב רוח
 וביחד נצליח להתחבר לטובת המשפחה החברים ולטובת כל אדם שזקוק לנו.

באתר שלי תמצאו מדריכים רבים שיתמכו בחוסן הנפשי שנמצאים כאן במרחק קליק אחד. 

לחצו עכשיו כאן!

 => https://lucyrabinshop.com/ <=

נעים להכיר. שמי לוסי רבין ואני מאמנת הוליסטית לאורח חיים בריא, תזונאית ונטורופתית. בשיטה שפיתחתי אני עושה שימוש בכלים רבים שרכשתי בלימודים מעולמות הרפלקסולוגיה, ארומתרפיה, פרחי באך, פנג שוואי, דמיון מודרך, איורוודה, טיפול רגשי ומדיטציה.

אני מאמינה שלכולם מגיע לחיות טוב ולהיות בריאים, ושואפת לעזור לכמה שיותר גברים ונשים להגיע למטרות אלה.

אני מציעה לכם תכנית פעולה אפקטיבית וליווי אישי תומך להצלחה בתהליך של מעבר לאורח חיים יותר בריא – בהתאם למטרות שלך!

https://lucyrabin.co.il/program/

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן