בואו נהיה בקשר
מוזמנים לבקר אותנו
כן, זה נחשב לבטוח ומועיל להחדיר לגוף חיידקים טובים, הידועים בשם פרוביוטיקה.
פרוביוטיקה היא מיקרואורגניזמים חיים שכאשר הם נצרכים בכמויות נאותות, מעניקים תועלת בריאותית למארח.
פרוביוטיקה משפיעה על סיבים התזונתיים על מערכת העיכול, ירידה במשקל ומצב הרוח.
איך זה יכול להיות?
התשובה טמונה בפלורת המעיים שלנו (מערכת החיידקים במעיים).
מחקרים רבים מראים שמגוון פלורת המעיים הוא אחד הדברים החשובים ביותר לבריאות הכללית שלנו.
פרוביוטיקה יכולה לסייע באיזון המיקרוביוטה של המעיים, לשפר את העיכול, להגביר את המערכת החיסונית ולמנוע צמיחה של חיידקים מזיקים.
פלורת מעיים מגוונת נמצאה כתורמת לאיזון סוכר, משפרת מצב רוח, מקטינה סיכון לדלקות פרקים ומחלות אוטואימוניות ועוד ועוד.
איך מגדילים את מגוון חיידקי המעיים?
הם נמצאים לעתים קרובות במזונות מותססים כמו יוגורט, קפיר וכרוב כבוש, כמו גם בתוספי תזונה.
כדי שמגוון החיידקים שלנו יהיה גדול ויציב, אנחנו צריכים מצע גידול במעיים שיספק את תנאי הגדילה לאותם חיידקים.
פרה-ביוטיקה הם אותם מזונות שמהווים מצע גידול לחיידקים הפרה-ביוטיים וכנראה שהרבה יותר חשוב לספק את מצע הגידול, מאשר את החיידקים עצמם, שכן החיידקים על כל סוגיהם נמצאים באוויר. רק אלו שימצאו מצע גידול מתאים, יתרבו במעיים שלנו.
מה יש במאכלים הללו שמהווה מצע גידול לחיידקים הטובים?
התשובה לכך היא סיבים תזונתיים מגוונים מסוגים שונים.
מסתבר שמה שאינו אוכל עבורנו, הסיבים התזונתיים, מהווה מזון לחיידקים הטובים.
סיבים עשויים ממולקולות של חד סוכר, לרוב הגלוקוז, אבל גם חדי סוכר אחרים כגון פרוקטוז ועוד.
הקשרים בין מולקולות הסוכר בסיבים התזונתיים, הם כאלה שלנו בני האדם אין את האנזים שמפרק אותם. עבורנו אותו מזון הוא סיב תזונתי ולא מקור אנרגיה. אבל זה ממש לא שהוא נכנס ויוצא בשירותים.
בדרך, החיידקים הטובים מנצלים חלק מהסיבים כמזון!
להם יש את האנזים שמפרק את הקשר בין מולקולות חד הסוכר. וכאשר יש לחיידקים הטובים מזון, הם גדלים ומתרבים.
תופעת הלוואי של עיכול הסיבים על ידי החיידקים הטובים היא הגזים שנוצרים לנו במערכת העיכול.
לא להיבהל!! בהחלט יתכן שהמחיר יהיה ריבוי גזים.
מאכלים עתירי סיבים מייצרים כאמור גזים אבל התועלת מתזונה כזו תהיה גדולה מאוד.
אפשר להתנחם בעובדה שאם מתמידים בתזונה עתירת סיבים תזונתיים, הגוף לומד להסתגל לתזונה ובהדרגה גם הגזים מתמתנים.
לכן כדאי להשתדל לצרוך לפחות 6-8 סוגי ירקות שונים בסלט. כמובן, לזכור את הבצל, שמכיל מגוון סיבים תזונתיים גדול ובריא.
חשוב להיות במודעות ולוודא שבמהלך השבוע אוכלים מגוון סוגי ירקות ועלים ירוקים גדול.
זה הפרמטר שיקבע יותר מכל את בריאות מערכת העיכול.
אני ממליצה לקחת תוסף פרוביוטיקה מידי יום.
כמובן, יש להתחשב בתוצאות אבחון מקיף שמלמד אם מערכת העיכול ומערכת החיסון הם לא במיטבם.
חשוב לבנות מצע גידול במעיים שיספק את תנאי הגידול של אותם חיידקים. חשוב לבחור את הסוג והזן הנכונים של פרוביוטיקה לצרכים של הגוף.
לכן נכון יהיה להתייעץ ולעבור אבחון מקיף כדי להתאים סוג הפרוביוטיקה המתאים בהתאם לצרכים האישיים.
אני לוסי רבין , אני מאמינה שלכולם מגיע לחיות טוב ולהיות בריאים, ושואפת לעזור לכמה שיותר גברים ונשים להגיע למטרות אלה.
אני מלווה ומאמנת אישית נשים וגברים שרוצים ליישם אורח חיים בריא יותר, למנוע מחלות ומתחים, ולהרגיש חיוניים ומלאי אנרגיה.
מזמינה אתכם לעשות אבחון מקיף ולבדוק אם יש לכם צורך להגדיל את החיידקים הטובים.
חוסן עבורי הוא היכולת להתאושש בצעדים בטוחים מהקושי
– אם אני חזקה ואם אני בריאה – אני יכולה לבנות חוסן.
אם כולנו נהיה חזקים ובריאים, יחד נצליח לבנות מחדש, נשמור על מצב רוח
וביחד נצליח להתחבר לטובת המשפחה החברים ולטובת כל אדם שזקוק לנו.
באתר שלי תמצאו מדריכים רבים שיתמכו בחוסן הנפשי שנמצאים כאן במרחק קליק אחד.
נעים להכיר. שמי לוסי רבין ואני מאמנת הוליסטית לאורח חיים בריא, תזונאית ונטורופתית. בשיטה שפיתחתי אני עושה שימוש בכלים רבים שרכשתי בלימודים מעולמות הרפלקסולוגיה, ארומתרפיה, פרחי באך, פנג שוואי, דמיון מודרך, איורוודה, טיפול רגשי ומדיטציה.
אני מאמינה שלכולם מגיע לחיות טוב ולהיות בריאים, ושואפת לעזור לכמה שיותר גברים ונשים להגיע למטרות אלה.
אני מציעה לכם תכנית פעולה אפקטיבית וליווי אישי תומך להצלחה בתהליך של מעבר לאורח חיים יותר בריא – בהתאם למטרות שלך!